ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

Η Βιβλιοθήκη του Ανωτάτου Δικαστηρίου βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου του.

Σκοπός της είναι η εξυπηρέτηση των Δικαστών του Ανωτάτου Δικαστηρίου, των Επαρχιακών Δικαστηρίων και των Δικαστηρίων Ειδικής Δικαιοδοσίας, των Νομικών Λειτουργών, καθώς και κάθε ενδιαφερόμενου για έρευνα στη Νομική Επιστήμη. Η συλλογή περιλαμβάνει νομολογία των κυπριακών, ελληνικών και αγγλικών δικαστηρίων, των δικαστηρίων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, του Ανώτατου Δικαστηρίου των Η.Π.Α., καθώς επίσης την κυπριακή και αγγλική νομοθεσία, νομικά λεξικά και εγκυκλοπαίδειες.

Η αναζήτηση στον κατάλογο της Βιβλιοθήκης γίνεται μέσω του συνδέσμου https://opac-government.libraries.gov.cy/cgi-bin/koha/opac-main.pl.

Μέσω του ηλεκτρονικού αυτού καταλόγου, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα αναζήτησης του υλικού της Βιβλιοθήκης με το όνομα συγγραφέα, τίτλο, θέμα, ISBN κ.λπ. Επιπλέον, παρέχεται στον χρήστη η δυνατότητα πρόσβασης και στις άλλες βιβλιοθήκες των Επαρχιακών Δικαστηρίων.


Η Βιβλιοθήκη του Ανωτάτου Δικαστηρίου ΔΕΝ είναι δανειστική, παρέχει, όμως, τη δυνατότητα στους εξωτερικούς χρήστες για χρήση και μελέτη του υλικού εντός του χώρου της.

Ωράριο λειτουργίας

Δευτέρα - Παρασκευή 07.30 – 14.00.

Επικοινωνία

Τηλέφωνο: 22865766

Τηλεομοιότυπο: 22865780

Email: chief.reg@sc.judicial.gov.cy

Χαράλαμπου Μούσκου
1404, Λευκωσία.Back To Top