ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙ ΤΩΝ
ΝΕΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Ολοκληρώθηκε πρόσφατα με μεγάλη επιτυχία, το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για τους νέους Θεσμούς Πολιτικής Δικονομίας, που διοργανώθηκε από τη Σχολή Δικαστών Κύπρου, σε συνεργασία με το Ανώτατο Δικαστήριο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Συμβούλιο της Ευρώπης και τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο.

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα που ξεκίνησε στις 22 Σεπτεμβρίου 2021, έγινε μέσω διαδικτύου και περιλάμβανε 3 διήμερα επαναλαμβανόμενα Σεμινάρια για τους Δικαστές και τους Νομικούς Λειτουργούς του Ανωτάτου Δικαστηρίου, 10 επαναλαμβανόμενα σεμινάρια για 500 Δικηγόρους – μέλη του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, 1 σεμινάριο αποκλειστικά για Πρωτοκολλητές και 2 μονοήμερα σεμινάρια για το Προσωπικό των Πρωτοκολλητείων και τους Επιδότες των Δικαστηρίων.

Λόγω των ψηλών απαιτήσεων του Προγράμματος, του μεγάλου αριθμού Σεμιναρίων, καθώς επίσης και της μεγάλης χρονικής διάρκειας του, κρίθηκε αναγκαία η συνεργασία με έμπειρους και ικανούς εκπαιδευτές τόσο από το εσωτερικό, όσο και από το εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, για την εκπαίδευση των Δικαστών, Νομικών Λειτουργών, Δικηγόρων και Πρωτοκολλητών ανέλαβαν οι κ. Nic Madge, πρώην Δικαστής και εκπαιδευτής στο Judicial College της Αγγλίας και Ουαλίας, ο κ. Sir John Gillen, πρώην Δικαστής του Εφετείου Βορείου Ιρλανδίας, ο κ. Seamus Noonan, Δικαστής του Εφετείου στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας και οι κύριοι David McIlroy και Darragh Connell, δύο διακεκριμένοι εν ενεργεία δικηγόροι από το Λονδίνο. Επίσης κύπριοι εκπαιδευτές έλαβαν μέρος στην εκπαίδευση των Πρωτοκολλητών και του Προσωπικού των Πρωτοκολλητείων ενώ τον συντονισμό της συζήτησης κατά τις ομαδικές ασκήσεις και την μελέτη περιπτώσεων σε όλα τα εκπαιδευτικά σεμινάρια, είχαν αναλάβει κύπριοι δικαστές και δικηγόροι - facilitators, οι οποίοι έτυχαν ειδικής εκπαίδευσης.

Η εκπαίδευση των συμμετεχόντων επικεντρώθηκε κυρίως στις πιο σημαντικές αρχές των Νέων Θεσμών Πολιτικής Δικονομίας, με στόχο την ανάδειξη της αλλαγής φιλοσοφίας και κουλτούρας που θα προκύψει με την εφαρμογή τους. Νέος κύκλος εκπαίδευσης που θα αφορά τους νέους Θεσμούς, θα ξεκινήσει το 2022 και θα διοργανωθεί από την Σχολή Δικαστών Κύπρου.

Όλα τα Σεμινάρια αποτελούσαν μέρος του Χρηματοδοτούμενου Προγράμματος SRSP3, που εντάσσεται στα πλαίσια της Μεταρρύθμισης των Δικαστηρίων και γίνεται με την χρηματοδότηση και την υποστήριξη της Γενικής Διεύθυνσης Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων (DG Reform) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Σχολή Δικαστών Κύπρου Λευκωσία 13 Δεκεμβρίου, 2021

Πίσω στην προηγούμενη σελίδα

Back To Top