Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1969, είναι νυμφευμένη και μητέρα δύο παιδιών.

Σπούδασε στο Ηνωμένο Βασίλειο και απέκτησε πτυχίο Νομικής (LLB Hons.) από το University of East Anglia και μεταπτυχιακό στο Εταιρικό και Εμπορικό Δίκαιο (LLM) από το King's College, University of London. Απέκτησε επίσης τον τίτλο Barrister-at-Law του Gray's Inn.

Άσκησε τη δικηγορία από το 1992 μέχρι το 1997, όταν διορίστηκε Επαρχιακή Δικαστής. Το 2010 προήχθη σε Ανώτερη Επαρχιακή Δικαστή και το 2015 σε Πρόεδρο Επαρχιακού Δικαστηρίου. Διετέλεσε Πρόεδρος του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας κατά τα έτη 2016-2018 και Διοικητική Πρόεδρος των Επαρχιακών Δικαστηρίων Λάρνακας - Αμμοχώστου και Λεμεσού κατά τα δικαστικά έτη 2021-2022 και 2022-2023 αντίστοιχα. Διορίστηκε Δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου την 1η Ιουλίου 2023.

Κάτω από την αιγίδα του European Judicial Training Network, απέκτησε διπλώματα στα θέματα Judicial Cooperation in Criminal Matters in Europe το 2012 και The Judge in the European Judicial Area in Civil and Commercial Matters το 2014. Το 2015, μετά από εκπαίδευση και αξιολόγηση, απέκτησε τον τίτλο της Εκπαιδεύτριας HELP του Ευρωπαϊκού Προγράμματος για Ανθρώπινα Δικαιώματα σε Νομικούς Επαγγελματίες, του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Το 2015 διορίστηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο ως εκπρόσωπος του Δικαστικού Σώματος της Κύπρου στο στρατηγικό πρόγραμμα του Συμβουλίου της Ευρώπης, “Strengthening National Policies to Stop Sexual Violence Against Children, Training for Prosecutors, Judges and Defence Lawyers on Understanding and Handling Child Victims of Sexual Violence” και έχει την ευθύνη της οργάνωσης εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε επαγγελματίες με θέμα τα παιδιά ως ευάλωτοι μάρτυρες. Το 2020 διορίστηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο ως συντονίστρια για την παρακολούθηση της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα δικαιώματα των θυμάτων. Είναι εκπαιδεύτρια στη Σχολή Δικαστών Κύπρου από την ίδρυση της το 2018.

Έχει δώσει διαλέξεις και προβεί σε εκπαιδευτικές παρουσιάσεις στη Νομική Υπηρεσία, την Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου, το Σπίτι του Παιδιού και σε Πανεπιστήμια για θέματα που αφορούν τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, τους ευάλωτους μάρτυρες, τη λήψη οπτικογραφημένων καταθέσεων και την αιμομιξία. Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια και σεμινάρια στην Κύπρο και στο εξωτερικό.


Δικαστές που υπηρέτησαν στο Ανώτατο Δικαστήριο μέχρι την 1/7/2023»

Πίσω στην προηγούμενη σελίδα

Back To Top